ja zivim za tebe, NAPRIJED SLOBODO MI TE VOLIMO

sve o sportskim desavanjima u svijetu i tuzli NAPRIJED SLOBODO MI TE VOLIMO,NA ISTOKU VJECNO STOJIMO,I PJESME MI TEBI PJEVAMO ,NAPRIJED SLOBODOOOOOOOOOOO,NANANANANAN,NAPRIJED SLOBODO

09.01.2008.

novosti

sloboda3.jpgNogometni klub Sloboda prvi je koji je uspostavio saradnju s Fakultetom za tjelesni odgoj iz Tuzle, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare…

Saradnja će se realizirati primjenom elaborata o budućem ustroju kluba što ga je usvojila Skupština. Među ostalim, stručnjaci s Fakulteta obavit ćedijagnosticiranje svih igrača kluba i dat će upute o načinima stjecanju fizičke spreme, počev od ŠKole nogometa do prve eipe i već od ovog prvenstva.

O tome su govorili prof. dr. Branislav Mikić, dekan Fakulteta za sport, mr. Muris Đug, te prof. dr. Samir Mačković, koji će direktno biti vezani za cijeli projekat.

- U saradnji sa Zavodom za sportsku medicinu koji je jednim dijelom vezan za naš fakultet, vršit ćemo zdravstvene preglede i voditi analize o stanju svih igrača Slobode, uključujući i mlađe selekcije. Pravilan rad, za pet godina najkasnije pokazat će prave rezultate – istaknuo je prof. dr Branislav Mikić.

Stručni tim Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, izvršit će prva mjerenja već na početku sutrašnjih priprema nogometaša Slobode, te dati smjernice trenerima za rad, a još studioznije će se raditi u razdoblju između ovog i narednog prvenstva, rečeno je.

Direktor Slobode Ćamil Ćustović i sportski direktor Enes Mešanović istaknuli su zadovoljstvo ovom saradnjom kazavši da je ovo važan korak u organiziranju i tabiliziranju Slobode.

U prostorijama kluba jučer su potpisani ugovori s pojačanjima, Mirzom Mešićem, igračem koji je karijeru počeo u Slobodi gdje se nakon devet godina vratio.  U prvom dijelu prvenstva igrao je za Sarajevo.

Na Tušanj se iz Orašja vraća i Adnan Sarajlić, koji zbog administrativnih zapreka nije mogao potpisati ugovor, ali će to uraditi uskoro. Njega je Slobodi, posudila ekipa HNK Orašja, a ostat će vjeran Slobodi još godinu i po dana, kaže se u saopštenju Pres službe Slobode.

ja zivim za tebe,  NAPRIJED SLOBODO MI TE VOLIMO
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031